utorok 24. decembra 2013

Bioderma Atoderm Créme, 500 + 500 ml, cena cca 18 eur

Dnešný sviatočný deň som sa - možno netradične - rozhodla trochu "zobyčajniť" klasickou recenziou. Kozmetická blogosféra rieši v týchto dňoch buď články typu "kozmetika roku", "ako sa nalíčiť k slávnostnému štedrovečernému stolu" alebo sa predháňa vo vymýšľaní vianočných prianí. Čo však ja? Aj keď prvá téma vyzerá lákavo, ja ako rodená negativistka by som asi skôr upozornila na to, čomu sa vyhnúť. Líčenie a už vôbec následné fotenie sa vôbec nie je moja šálka kávy. A vianočné blahoželania /hlavne tie vo forme bohvieodkiaľ opísaných veršíkov/ z duše neznášam.  Tak som sa rozhodla, že budem aspoň v dnešný deň výnimka a pokúsim sa Vianoce tak trochu ignorovať! :)

Milujem výhodné nákupy. Ako sa vraví, chlap kúpi raz tak draho vec, ktorú potrebuje, a žena za polovičnú cenu vec, ktorú nepotrebuje vôbec :). Podobne bolo tomu aj v prípade tohto nákupu, ale ja vôbec neľutujem!
Keď som začiatkom mesiaca chcela využiť akciu 2 + 1 na kozmetiku od Biodermy /ktorá, mimochodom, stále platí a ja zľahka rozmýšľam, že ju do konca mesiaca ešte využijem! ;)/, úporne som rozmýšľala, čo si vybrať. A ako správnu kozmetickú maniačku ma osvietilo v momente, keď som uvidela výhodné balenie Atoderm krému 500 ml plus 500 ml zdarma! Dvojbalenie v pozadí :).




Hneď na začiatok hodnotenia musím povedať, že moja pokožka nie je nejaká extra suchá a problematická, ale telové mlieka predstavujú kategóriu, na ktorej kvalitu si nesmierne potrpím.  Účinky telového mlieka alebo krému musím - a obzvlášť v chladnom období - cítiť na sebe ešte ráno po prebudení a týmto meriam kvalitu výrobku.
Atoderm výživný krém je určený pre suchú až veľmi suchú citlivú pokožku celého tela. Keď píšem celého, myslím naozaj celé telo - áno, vrátane tváre. Krém nie je parfumovaný a tak sa nemusíte obávať natrieť si ním aj vašu zimou ťažko skúšanú tvár.
Krém je hustej konzistencie, na tvár sa niekomu môže zdať menej hutný, ale zdanie klame, pretože premasťuje naozaj dobre. Ja osobne ho na tvár nepoužívam, pretože mi plne vyhovuje iný krém tejto rady /ktorý až tak výrazne nepremasťuje/, ale každému podľa svojej chuti - ak máte veľmi suchú až atopickú pleť, kľudne ho používajte aj na tvár.



Krém sa na pokožku aplikuje veľmi dobre, vstrebe sa rýchlo, ale pokožku pritom naozaj vyživí a premastí. Takže tie z vás, ktoré obľubujete telové mlieka, ktoré sa okamžite vstrebú do pokožky a po pár minútach ani neviete, že ste na seba niečo dávali, od tohto krémiku radšej ruky preč! Vyživenú a hodvábne jemnú pokožku vám Atoderm krém uchová až do druhého dňa a vôbec nemáte pocit, že by väčšina krému ostala poutieraná do vášho pyžama, ako to bolo v prípade tohto telového masla z Avonu.
Krém neobsahuje parabény, zato /podľa slovenského prekladu/ peknú porciu glycerínu, viacnasýtených olejov, esenciálnych mastných kyselín a fytosterolov z masla karité a vitamín E, pôsobiaci proti voľným radikálom.  Nemusíte byť veľkým odborníkom na zloženie, aby vám bolo jasné, že je krém určený naozaj na suchú pokožku.
Pozitívne hodnotím aj uzáver na pumpičke, ktorý zaručuje hygienickosť a uzatvorenie nepoužitého balenia. Naopak, negatívom je pre mňa slovenský preklad, ktorý vôbec neobsahuje informáciu o tom, že krém možno použiť aj na tvár a výrobok vyslovene označuje za TELOVÝ krém! Toto je podľa mňa významné mínus, adresované slovenskému dovozcovi tejto kozmetiky, nakoľko nie všetci si dokážu prečítať originálne informácie vo francúzštine, angličtine či nemčine!
Inak som s krémom viac ako spokojná, ba priam - nadšená.  Cena je trochu vyššia /aj keď akciové balenia sa, našťastie, dajú vychytať pomerne často!/, ale kto má problémy so suchou pokožkou, nemusí sa v tomto prípade báť zainvestovať, určite bude spokojný.

plusy:          účinok
mínusy:      cena

celkové hodnotenie: 9/10 /bodík som strhla kvôli slovenskému prekladu, inak by mal výrobok odo mňa rovných 10!/

- claire -

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...